Διάφορα θέματα σχετικά με τον εθνικό διχασμό
Περιλαμβάνει αποκόμματα εφημερίδων, προσωπικές σημειώσεις, φωτοαντίγραφα για τον εθνικό διχασμό, την καταδρομική επιχείρηση της Καβάλας, καθώς και για τους Βόρειους και Νότιους Έλληνες. Επίσης, θέματα που αφορούν το ελληνικό βασίλειο και τον υπόδουλο ελληνισμό και την ελληνική γλώσσα στη διπλωματική αλληλογραφία της Τουρκικής αυτοκρατορίας. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στα λουτρά της Κων/πολης και στην προσφορά των Κωνσταντινουπολιτών στην απελευθέρωση του έθνους μας. Τέλος, περιέχονται αλληλογραφίες για τον καπετάν Σπανό και τον Προκόπη ή Βερβέρας (Μακεδονομάχοι).