Βλάχοι-Βλαχόφωνοι-Ρουμάνικη Προπαγάνδα.
Περιλαμβάνει αποκόμματα εφημερίδων για τους Βλάχους και Σλαβομακεδόνες και τη γλώσσα τους, για τους Έλληνες ταξιδιώτες και τους εθνικούς ευεργέτες, άρθρο αναφορικά με τα καραβάνια και τη χρήση τους - τι κουβαλούσαν, απόκομμα του περιοδικού Μακεδονική Ζωή (1979) με αναφορά στους Βλαχόφωνους, προσωπικές σημειώσεις για τη γλώσσα των Βλάχων, φωτοαντίγραφο για τη βλάχικη διάλεκτο.