Εκκλησία και απελευθερωτικού αγώνες-Τουρκοκρατία
Περιλαμβάνει απόκομμα εφημερίδας με άρθρο για την ελληνική παιδεία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας,- το χρήμα και η παιδεία στην Τουρκοκρατία,- αναφορά στην ορθοδοξία,- ανάτυπο από το Ημερολόγιο Δυτ.Μακεδονίας,1935,με τίτλο η πατριωτική δράση κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, και φωτοαντίγραφο αυτού.- Απόκομμα με αναφορά στους Νεομάρτυρες και την Αγιογραφία.