Δωρεά Λυριτζή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (1988)
Ο Φ2 περιλαμβάνει βιογραφικό του Γεωργίου Λυριτζή. Επίσης, παραβάλλεται φωτοαντίγαφο με τις τελευταίες θελήσεις του πριν αποβιώσει. Στη συνέχεια, υπάρχει έκθεση πρακτικών σχετικά με τη δημόσια διαθήκη του όπου αναφέρεται και η δωρεά που έχει κάνει προς την Βιβλιοθήκη. Συγκεκριμένα, δωρίζει τα 2.000 περίπου βιβλία που υπάρχουν στην προσωπική του Βιβλιοθήκη. Ακολουθεί έγγραφο με την ανακοίνωση της διαθήκης του και τι αντιστοιχεί στον καθένα. Τέλος, υπάρχει απόσπασμα από το πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. σχετικά με την αποδοχή δωρεάς του στη Βιβλιοθήκη όπου ανακοινώνεται ότι δίνονται τα βιβλία του καθώς και τα χειρόγραφα, παλαίτυπα και Χειρόγραφα Εκκλησιαστικά Βιβλία. Παράλληλα, δηλώνεται πως η βιβλιοθήκη πρέπει να φροντίσει για την παραλαβή των κινητών πραγμάτων που άφησε ο διαθέτης.