Λυτά έγγραφα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (1772-1778)
- Περιέχει διάφορες επιστολές εις το πρωτότυπο.Μερικές από αυτές είναι: Επιστολή του Μανουήλ Μπετζλή,επιστολή Γεωργίου Χατμάνου (ετ.1776), επιστολή του Καστοριάς Γενναδίου (ετ.1776), Επιστολή του Σερρών και Σηλυβρίας (ετ. 1776).- Συνοδική πράξη δια της οποίας ο Πατριάρχης Σωφρόνιος ο Ιεροσολύμων Αβράμιος και 20 άλλοι Αρχιερείς αναθεματίζουν και καθαιρούν τον Αθανάσιον Πάριον, τον Ιάκωβον Πελοποννήσιον και τον Αγάπιον Κύπριον ως αίτιους ταραχών και σκανδάλων εις την εκκλησίαν δια τα μνημόσυνα, τη γνωστή φιλονικία των Κολυβάδων (αντίγραφο).- Απόκρισις Πατριαρχική στην οποία ο Πατριάρχης Καλλινίκιος (Δ') παρέχει αποδείξεις ότι παλαιότερα ετελούντο την Κυριακή μνημόσυνα.(άνευ χρονολογίας).- Χρεωστικό της Τζέκας στο οποίο ασφαλίζονται εις την Τζέκα δια του Στέφανου Καραγιάννη 4.292 δουκάτα δια διαθήκης παρά του Κοζανίτου Δημητρίου Μανώλη Παγούνη δια το σχολείο της πόλεως Κοζάνης.