Λυτά έγγραφα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης
Περιέχει διάφορες επιστολές. Επιστολή Μαρκαντωνίου Κατζαΐτου εις το πρωτότυπο.Επιστολές Πατριάρχη Σεραφείμ εις το πρωτότυπο.Επιστολή Πατριάρχου Ιωαννικίου (ετ. 1761) εις το πρωτότυπο.Επιστολή Πατριάρχου Σαμουήλ (ετ. 1764) εις το πρωτότυπο.Πατριαρχική και συνοδική πράξις (ετ. 1746) στην οποία ο Πατριάρχης Παΐσιος (Β') και 21 Αρχιερείς αποφασίζουν την προαγωγή του θρόνου της Μητροπόλεως Δέρκων εις 8ον εν τω Συνταγματίω μετά τον Χαλκηδόνος και προ του Θεσσαλονίκης.(αντίγραφο)Επιστολές του Νικομηδείας Μελέτιου.