Δημοτικό τραγούδι και φύση
Η γυναίκα δίπλα στον άντρα: Εισαγωγή: (σε μέρος εργασίας με σκηνική παρουσία- μουσική καιτραγούδια). Οι ρόλοι που έπαιξε η γυναίκα σε μια ιστορική διαδρομή στην Ελλάδα. Το χθεςαποτυπωμένο στις ρήσεις των μεγάλων, στις τέχνες, τις λαϊκές παροιμίες, στα παραμύθια και τιςμελέτες για το γυναικείο ζήτημα στην Ελλάδα και τον κόσμο.- Δημοτικό τραγούδι και φύση: Ομιλία για τα ΛασσάνειαΟ άνθρωπος διαμορφώνεται κάτω από τις επιδράσεις του ορισμένου περιβάλλοντός του. Γι’αυτό ο καθένας μας είναι μια ατομική Ιστορία της γης όπου ζούμε.-Δημοτικό τραγούδι: εισαγωγήΑνταμώνουν και συνομιλούν 2 γενιές: οι ενήλικες και οι νέοι, για να κοινωνήσουν μέσα από τηνπαράσταση τη χάρη του δημοτικού τραγουδιού με όλα του τα δώρα: λόγο, μουσική, χορό.Ακολουθεί η αφήγηση με θεματικές» ενότητες, η ροή της παράστασης. Το υλικό: - α) Ηφυσιολατρεία στο δημοτικό μας τραγούδι (μέρος μελέτης), β) Τα έμορφα τραγούδια μας (Φ.Κόντογλου) και γ) στίχοι τραγουδιών της παράστασης.