Έγγραφα Αναγνωστηρίου Κοζάνης 1916-1923
Περιέχει καταστατικό Αναγνωστηρίου Κοζάνης εν έτη 1916,εσωτερικός κανονισμός του Αναγνωστηρίου, πρακτικό συνεδρίασης περί ιδρύσεως Αναγνωστηρίου.Έγγραφα σχετικά με τη λειτουργία του αναγνωστηρίου Κοζάνης, αιτήσεις για αποστολή βιβλίων, έγγραφα αγοράς βιβλίων.Αλληλογραφία του Αναγνωστηρίου.Περιλαμβάνει έγγραφα που σχετίζονται με την ίδρυση της νυχτερινής σχολής ''παράρτημα Αναγνωστηρίου''.Αιτήσεις προς Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και αποφάσεις αυτού, αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση, αιτήσεις διορισμού - παραιτήσεις και τέλος καταλόγους βιβλίων.