Ελλάδος περιήγησις - Παυσανίας, 2ος αι. μ.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες, 1992)
Η πολύτιμη για τη μυθολογία, ιστορία, αρχαιολογία και γεωγραφία της Ελλάδας συγγραφή του μεγάλου περιηγητή. Σούνιο, Πειραιάς, Κεραμεικός, αγορά, Ακρόπολη, 'Αρειος Πάγος, Ακαδημία, δήμοι της Αττικής.