Παράθυρο στον ήλιο - Παπαοικονόμου, Μιρέλλα (Κέδρος, 2001)
Ότι αγαπάω εγώ πεθαίνει και ξαναρχίζω από την αρχή. Ένας ξαφνικός θάνατος τα τινάζει όλα στον αέρα. Και η περιπλάνηση αρχίζει. Χάνοντας για πάντα τον Μιχάλη, η Μαρία περιφέρεται στους σκοτεινούς διαδρόμους της ψυχής της ψάχνοντας στα τυφλά, αγγίζοντας την τρέλα και την απόγνωση, δοκιμάζοντας τα όριά της και τα όρια εκείνων που την αγαπούν. Στην περιπέτειά της μπερδεύονται κι άλλοι: ο πατέρας της, η Μάγια, η παιδική της φίλη 'Αρτεμη, ο Αλέξης, ο συγγραφέας Αρίστος, ο Δημήτρης, που ήρθε για να μείνει, και ο Μίχος, που γέμισε το σπίτι και τη ζωή της με μπαλόνια - πρόσωπα που στροβιλίζονται γύρω της και ζουν τις ιστορίες τους παράλληλα και μέσα από τη δική της, πονώντας, μισώντας και αγαπώντας με πάθος. Το "Παράθυρο στον ήλιο" είναι ένα βιβλίο με συγκρούσεις και ανατροπές, τρελές ταχύτητες μέσα στη νύχτα, σπασμένα τζάμια, φωτισμένες λεωφόρους, ξενύχτια και τραγούδια. Ένα βιβλίο για τον έρωτα, το θάνατο, τη φιλία, το φόβο - για τις περιπλανήσεις των ανθρώπων που συναντιούνται για να βγουν εν τέλει μαζί στο ανατολικό παράθυρο, εκεί που έχει φως, το παράθυρο στον ήλιο.