Εγώ και ο κύριος γορίλας - Οικονόμου-Rosen, Μπίλλι, 1942- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια ;, 2001)
Σ' αυτό το βιβλίο θα γνωρίσετε το Τζέικ, ένα ζωηρό, αποφασιστικό αγόρι που ζει σε ένα διαμέρισμα μιας πολυώροφης πολυκατοικίας. Στις δύο ιστορίες του βιβλίου θα ανακαλύψετε ότι όπου βρίσκεται ο Τζέικ η ησυχία "πάει περίπατο". Στην πρώτη έχει ξεσπάσει ανοιχτή σύγκρουση ανάμεσα στον Τζέικ και τον κύριο Γορίλα, τον επιστάτη της πολυκατοικίας. Η ένταση μεταξύ τους όλο και μεγαλώνει, ώσπου ένα ατύχημα κάνει και τους δυο να ξανασκεφτούν πιο ώριμα την κατάσταση. Στη δεύτερη ιστορία ο Τζέικ γνωρίζει στο σχολείο τον Ασσί, ένα ανάπηρο αγόρι. Ύστερα από μια δύσκολη αρχή, τα δυο παιδιά γίνονται πολύ καλοί φίλοι, αλλά τότε αρχίζουν οι φασαρίες με τους "νταήδες" της περιοχής...