Διάλογος χριστιανού και κινέζου φιλοσόφου - Malebranche, Nikolaos (Ελάσσονα φιλοσοφικά, 1998)
Στο Διάλογο χριστιανού και Κινέζου Φιλοσόφου (1708), όπου έχουμε μια αντιπαράθεση της Εσπερίας με την Ανατολή, κατονομάζονται διεξοδικά οι ανατολικές θεολογικές απόψεις, ενώ στην ουσία πλήττεται ο σπινοζισμός. Κατά συνέπεια το βιβλίο διαβάζεται και ως θεολογική παρωδία υψηλού ύφους.