Επιτρέποντες - Μένανδρος ο Αθηναίος, 342-291 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες ;, 1992)
Δύο πρόσωπα αναθέτουν σε κριτή τη διαφωνία τους σχετικά με ένα έκθετο βρέφος και τα πράγματα που βρέθηκαν μαζί του. Αριστοτεχνική πλοκή γύρω από τη γέννηση και έκθεση του παιδιού, την αναζήτηση των γονέων του και τις σχετικές καταστάσεις που δημιουργούνται.