Λεξικό της αρχαίας ελληνικής : ερμηνευτικό, ετυμολογικό - Φραγκούλης, Αθανάσιος (Λεξικά, 2001)
Το Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής αποτελεί καρπό επίπονης και συστηματικής προσπάθειας και προϊόν βαθιάς αγάπης για την αρχαία ελληνική γλώσσα. Απευθύνεται στους φιλολόγους, στους φοιτητές, στους μαθητές που ενδιαφέρονται για τις θεωρητικές σπουδές και σε όλους εκείνους που αναζητούν ένα εύχρηστο λεξικό για να προσεγγίσουν τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Το λημματολόγιο καλύπτει μια ευρύτατη περίοδο της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας, από την προκλασική εποχή ως την Αλεξανδρινή Κοινή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις λέξεις που απαντούν στα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων που διδάσκονται από το πρωτότυπο στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα λήμματα είναι ικανά να λύσουν κάθε απορία σχετικά με την ορθογραφία, τις σημασίες, την ετυμολογία, τη γραμματική μορφή και τη σύνταξη των λέξεων. Παρατίθενται χρόνοι ρημάτων, κλίσεις ουσιαστικών και επιθέτων, παραθετικά και, όπου κρίνεται σκόπιμο, συνώνυμα και αντίθετα.