Αντιμετώπιση της δυσλεξίας : για χρήση των γονιών, των δασκάλων και των παιδαγωγών - Bourcier, Arlette (Κέδρος, 1986)
Ο στόχος μας λοιπόν είναι συγκεκριμένος: να δώσουμε συμβουλές σ' όλους εκείνους, είτε αυτοί είναι δάσκαλοι είτε γονείς, που θα ήθελαν να βοηθήσουν τα παιδιά με δυσκολίες στην ανάγνωση ή στην ορθογραφία, να υπερκεράσουν τη δυσκολία τους το γρηγορότερο δυνατό και με το συντομότερο τρόπο. (...) Σ' αυτό το βιβλίο, θα περιγράφουμε λοιπόν μόνο τη μέθοδο της διορθωτικής αγωγής, τη χρήση της και το περιεχόμενό της. Δε θα αναφερθούμε εδώ θεωρητικά σε καμιά περίπτωση στην ίδια τη διαταραχή, δηλαδή στη δυσλεξία .