Παγκοσμιοποίηση : αισιόδοξη προοπτική ή απειλή - Γιαννίτσης, Τάσος (Σαββάλας, 2001)
Προβάλλονται, συνήθως, πολλές θετικές πλευρές της παγκοσμιοποίησης, όπως είναι η αξιοποίηση της γνώσης και η απλούστευση της πληροφορίας, αποσιωπώνται όμως άλλες σημαντικές, όπως είναι η ισοπέδωση των πολιτισμών και η εμπορευματοποίηση των πάντων. Ποια είναι η αλήθεια;