Οι Έλληνες φιλόσοφοι : από τον Θαλή ως τον Αριστοτέλη - Guthrie, William Keith Chambers (Παπαδήμας, 1987)
Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί επισκόπηση της μεγάλης εποχής της ελληνικής φιλοσοφίας -από τον Θαλή ως τον Αριστοτέλη- και χαρακτηρίζεται από περιεκτικότητα και συντομία ταυτόχρονα. Σκοπό έχει να ερμηνεύσει τις απόψεις του Πλάτωνα και Αριστοτέλη υπό το φως των προδρόμων τους μάλλον παρά των διαδόχων τους, και να περιγράψει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ελληνικού τρόπου σκέπτεσθαι και θεωρείν τον κόσμο. Έτσι το έργο «Οι Έλληνες Φιλόσοφοι» αποτελεί για τον κάθε αναγνώστη, αλλά και για τον ειδικό, σταθερή αφετηρία για τη γνώση της αρχαίας φιλοσοφίας και τη διείσδυση σε αυτήν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)