Κόλαση και παράδεισος - Huxley, Aldous, 1894-1963 (Κάκτος, 1981)
Το βιβλίο είναι γνωστό και με το όνομα "Πόρτες της αντίληψης" Οι εμπειρίες του συγγραφέα από τη χρήση της μεσκαλίνης. Η άποψή του για έναν καινούριο τρόπο κατανόησης και έκφρασης. (Μαζί το κείμενο «Κόλαση και Παράδεισος», συνέχεια του πρώτου έργου.)