Λόγος περί της μεθόδου : για την καλή καθοδήγηση του λογικού μας και την αναζήτηση της αλήθειας στις επιστήμες - Descartes, Rene, 1596-1650 (Φιλοσοφία : Πηγές, 1976)
Η έκδοση της σειράς "φιλοσοφία - πηγές" πραγματοποιείται με σκοπό να δοθούν στον Έλληνα αναγνώστη τα κείμενα εκείνα που θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν και να συγκεφαλαιώσουν την ιστορική "συνέχεια", της φιλοσοφικής αναζήτησης στη Δύση. Αυτή η "συνέχεια", αν κατανοηθεί σαν ένας βασικός σκελετός προβλημάτων, ιδεών και θέσεων, νομίζουμε ότι επιτρέπει στον αναγνώστη μια βαθύτερη και πληρέστερη γνώση των επιμέρους στοιχείων που συνθέτουν την ταυτότητα της σύγχρονης ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και, γενικότερα, του δυτικού πολιτισμού.