Λεξικόν λατινοελληνικόν - Κουμανούδης, Στέφανος Α., 1818-1899 (Γρηγόρης, 1999)
Το "Λατινοελληνικόν Λεξικόν" του Ερρίκου Ουλερίχου (1807-1843), που υπήρξε πρώτος Καθηγητής της Ρωμαϊκής Γραμματολογίας και Αρχαιολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κυκλοφόρησε το 1843. Ο αοίδιμος Στέφανος Κουμανούδης, Καθηγητής και αυτός του ίδιου μαθήματος στο ίδιο Πανεπιστήμιο, το πλούτισε λεξιλογικά και το επανεξέδωσε τρεις φορές, το 1854, το 1864 και το 1873. Σηματοδότησε μάλιστα τις άπαξ λεγόμενες λέξεις με αστερίσκο και τις προερχόμενες από χριστιανικά κείμενα με σταυρό. Το 1884 οι καθηγητές Ιω. Πρωτόδικος και Μ. Βιαγκίνης επανεξέδωσαν το λεξικό, πλουτίζοντάς το με 5.000 νέες λέξεις. Κατά την τελευταία εικοσαετία το λεξικό επανεκδόθηκε φωτοτυπικά από τις Εκδόσεις Γρηγόρη, χωρίς τους Προλόγους και με βάση την έκδοση του 1884, και προσέθεσε ο Γεώργιος Τουρλίδης το σύντομο λεξικό των Συνωνύμων και Αντίθετων λέξεων της Λατινικής Γλώσσης. Η διόρθωση τυχόν τυπογραφικών και άλλων σφαλμάτων, η ανάγκη εκσυγχρονισμένης στην εμφάνιση τυπογραφικής σελίδας και η ανασελίδωση του Λεξικού επέβαλε την εκ νέου στοιχειοθέτηση του Λεξικού κατά την παρούσα επανέκδοσή του.