Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει - Bensaid, Catherine (Ψυχολογία / Νέα Σύνορα, 1994)
Παρασυρμένοι από μια φαντασία που μας κάνει να βλέπουμε μαύρη τη ζωή, κουβαλάμε μέσα μας ένα μικρό «κινηματογράφο» που παίζει συνεχώς. Αυτό το «κανείς δε μ' αγαπάει» και το «δε θα τα καταφέρω ποτέ», όλοι μας τα ψιθυρίζουμε. Σκέψεις αρνητικές, που μας κάνουν δυστυχισμένους και αρρωσταίνουν το κορμί μας. Eίμαστε αιχμάλωτοι ενός μηχανισμού σκέψης που μας δυσκολεύει συνεχώς τη ζωή και μας θέτει όρια που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει. H Kατρίν Mπενσαΐντ μας δίνει τη δυνατότητα να γιατρέψουμε τον πόνο μας, να τον ανακαλύψουμε και να βρούμε από πού προέρχεται. Mας βοηθάει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά που μας κάνει κακό και μας μαθαίνει πώς να αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας, ώστε να καταφέρουμε να νιώσουμε την αληθινή ευτυχία. Tελειώνοντας την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, κάτι θα έχει αλλάξει ριζικά μέσα μας. Mαθαίνουμε πώς να ζωντανέψουμε τα όνειρά μας, αντί να περάσουμε τη ζωή μας κάνοντας όνειρα.