Η συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο της εργασίας - Goleman, Daniel, 1946- (Ελληνικά Γράμματα, 2000)
Το βιβλίο αυτό πετυχαίνει να φωτίσει από μια άλλη σκοπιά την επαγγελματική επιτυχία και τις σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ένας άνθρωπος για να διαπρέψει στην εργασία του και να εξασφαλίσει την προσωπική του ευημερία και την πρόοδο της επιχείρησης ή του οργανισμού όπου εργάζεται. Ο Daniel Goleman, διάσημος συγγραφέας σημαντικών βιβλίων πάνω στο αντικείμενο της συναισθηματικής νοημοσύνης, χρησιμοποιεί τις γνώσεις του ως ψυχολόγου και την πολύχρονη εμπειρία του ως δημοσιογράφου για να αναδείξει την ικανότητα που διακρίνει τους "αστέρες" των επιδόσεων από τους άλλους εργαζόμενους. Οι έρευνες που πραγματοποιεί σε εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο τον οδηγούν να διατυπώσει μια νέα, επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη για τις δεξιότητες που ξεχωρίζουν τους "αστέρες" σε κάθε τομέα. Ο Goleman υποστηρίζει ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να διακριθεί κανείς στην εργασία του δεν είναι ο δείκτης νοημοσύνης, οι εξειδικευμένες σπουδές ή η τεχνική εξειδίκευση. Ο πιο σημαντικός παράγοντας στο σημερινό, συνεχώς μεταβαλλόμενο και αβέβαιο κόσμο της εργασίας είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει την κουλτούρα των επιχειρήσεων και τη στάση των ηγετών τους. Χρήσιμο όχι μόνο για φοιτητές ψυχολογίας, μάρκετινγκ και διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά και για συμβούλους, διευθυντές, ανώτερα στελέχη, ηγέτες επιχειρήσεων, καθώς και για κάθε άτομο το οποίο συμβάλλει με την εργασία του στην καλή λειτουργία, την κερδοφορία και την ευημερία μιας επιχείρησης.