Τα προβληματικά παιδιά - Adler, Alfred, 1870-1937 (Εφαρμοσμένη ψυχολογία)
Το έργο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία στα 1930, σαν ένας από τους τόμους με το γενικό τίτλο «Η τεχνική της Ατομικής Ψυχολογίας», κι έφερε τον υπότιτλο «Η ψυχή του προβληματικού παιδιού του σχολείου». Περιλαμβάνει τις προσωπικές συνεντεύξεις του Άλφρεντ Άντλερ με παιδιά, τους γονείς τους και τους δασκάλους τους, σε μια από τις κλινικές του, καθώς και τις αναλύσεις που έκανε στις περιπτώσεις των παιδιών αυτών. Ο Άλφρεντ Άντλερ επεξεργάστηκε μια συστηματική μέθοδο για την κατανόηση και τη θεραπεία της συνολικής προσωπικότητας, τη «Συγκριτική Ψυχανάλυση», που αργότερα ονομάστηκε «Ατομική Ψυχολογία», με την οποία και είναι σήμερα γνωστή. (. . .) (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)