Νευρική υπερένταση - Northfild, Wilfrid (Θυμάρι. 40, Πρακτική ψυχολογία, 1982)
Ο περισσότερος κόσμος σήμερα υποφέρει από κουρασμένα νεύρα και καταφεύγει στα τονωτικά, τις ειδικές τροφές (βιταμινούχες) ή τα φάρμακα. Μ' αυτόν τον τρόπο όμως θεραπεύουμε μόνο τα συμπτώματα. Η βασική αιτία βρίσκεται στο ότι έχουμε παραβιάσει κάποιους φυσικούς νόμους. Έτσι, μόνο η φύση η ίδια μπορεί να μας ξαναδώσει την υγεία των νεύρων μας. Ο συγγραφέας αποκαλύπτει εδώ μερικούς εύκολους τρόπους για να δυναμώσουμε τα κουρασμένα μας νεύρα. Όσοι υποφέρουν, ας ακούσουν τις συμβουλές του και θα ξαναβρούν τον ύπνο τους, θα ξυπνούν ανανεωμένοι και ξεκούραστοι και γενικά, θα αποκαταστήσουν τη σωματική και πνευματική τους υγεία. Πίσω απ' τις περισσότερες νευρικές διαταραχές κρύβεται η κούραση. Ο "ανθρώπινος τηλέγραφος" δουλεύει ασταμάτητα απ' το πρωί ως το βράδυ - ακόμα κι ως πολύ αργά τη νύχτα. Χρειάζεται διαρκή συντήρηση για να ξαναβρίσκει τις δυνάμεις του. Η σωστή θεραπεία δεν βρίσκεται στις "ειδικές τροφές" που καταναλώνουν εκατομμύρια άνθρωποι. Τα νεύρα είναι ζωντανά όργανα που τρέφονται απ' το αίμα. Η δίαιτα με τονωτικά ή βιταμινούχες τροφές δεν είναι αρκετή ώστε να μας χαρίσει πλούσιο και υγιεινό αίμα. Χρειάζεται μια γενική υγιεινή αντιμετώπιση σ' όλα τα επίπεδα της ζωής μας.