Συμβολαί εις την ψυχολογίαν και ηθικήν - Wundt, Wilhelm Max, 1832-1920 (Γράμματα Eπιστήμαι Tέχναι, 1930)
... Ο Wundt δεν θεωρεί την ψυχήν ως ουσίαν τινά, δηλαδή ως οντότητα, κειμένην τρόπον τινά όπισθεν των φαινομένων, αλλ' ως στθεράν ενδελέχειαν αυτών τούτων των ψυχικων ενεργειών... ... Τρία αυτοτελή πεδία: η γλώσσα, ο μύθος και τα έθιμα, εμφανίζονται ως πνευματικαί λειτοτργίαι ανωτέρας φύσεως εν τη ψυχολογία των λαών, ήτις χρησιμεύει πάλιν ως "προθάλαμος" της ηθικής...