Η αισθητική της ιθαγένειας : λογοτεχνία και τόπος, η περίπτωση της Κοζάνης - Καραγιάννης, Μάκης, 1958- (Παρέμβαση, 2001)
Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης -- Διονύσιος Μανέντης -- Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου -- Π. Β. Πάσχος -- Μιχάλης Παπακωνσταντίνου -- Λιωνίδας Ι. Παπασιώπης -- Βασίλης Π. Καραγιάννης -- Θανάσης Μαρκόπουλος -- Παύλος-Πάϊκος Ι. Τσουμής -- Νίκος Χειλαδάκης -- Μάκης Καραγιάννης Η εργασία αυτή ανακοινώθηκε στην Κοζάνη τον Ιούνιο του 1998 στο πλαίσιο της συνάντησης των Δυτικομακεδόνων συγγραφέων, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται, με επανεκτιμήσεις και συμπληρώσεις, μία εκτενής εισαγωγή για τη σχέση λογοτεχνίας και τόπου και ένα ανθολόγιο κοζανιτών συγγραφέων.