Οι ρίζες του ρομαντισμού - Berlin, Isaiah, 1909-1997 (Φιλοσοφία, 2000)
Στο βιβλίο παρουσιάζονται σε έντυπη μορφή οι διασημότερες διαλέξεις που έδωσε ποτέ ο Isaiah Berli:οι διαλέξεις A.W. Mello. Στις θαυμαστές αυτές διαλέξεις, ο Berli ερευνά τις μυριάδες απόπειρες που έγιναν με σκοπό να οριστεί ο ρομαντισμός, επισημαίνει την ουσία του κινήματος, ιχνηλατεί την εξέλιξή του από τα πρώτα του σκιρτήματα μέχρι την αχαλίνωτη κορύφωσή του, και μας δείχνει πόσο βαθιά στις αντιλήψεις μας έχει εμφιλοχωρήσει η διαχρονική κληρονομιά του.