Η κυρία με τας καμελίας - Dumas, Alexandre, 1824-1895 (Συλλογή κλασικής λογοτεχνίας, 2000)
Στο θορυβώδες Παρίσι των διασκεδάσεων και των απολαύσεων, στα μέσα του 19ου αιώνα, ο Αλέξανδρος Δουμάς, μας διηγείται μια αληθινή ιστορία. Μια νεαρή εταίρα, πανέμορφη και ανέμελη, η Μαργαρίτα Γκοτιέ, γίνεται το αντικείμενο του πόθου πολλών αντρών, αλλά και η έκφραση του πραγματικού έρωτα, στο πρόσωπο ενός νέου της καλής κοινωνίας, του Αρμάνδου Ντιβάλ. Δεν αργεί και η ίδια ν' ανταποκριθεί στο αίσθημά του και μάλιστα με περισσότερο πάθος. Όμως η ζήλια και οι κοινωνικές επιταγές, δίνουν ένα τραγικό τέλος σ' αυτή τη θυελλώδη σχέση.