Τα μυστικά της Ατλαντίδας - Thomas, Andrew (Καστανιώτης, 1979)
Η Ατλαντίδα εξακολουθεί να παραμένει και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του κόσμου. Διάφορες θεωρίες για την ακριβή θέση της, έρευνες που έγιναν κατά καιρούς, ανακοινώσεις, ακόμη και ανακαλύψεις κάποιων στοιχείων από Σοβιετικούς επιστήμονες πριν δύο χρόνια, δεν κατάφεραν να φωτίσουν ικανοποιητικά το πρόβλημα ούτε να παραμερίσουν την αχλή του μυστηρίου που πειβάλλει τη μυθική ήπειρο. Άραγε, όμως, ήταν μυθική; Γιατί οι αρχαίες παραδόσεις ισχυρίζονται το αντίθετο; Και γιατί φτάνουν να υποστηρίζουν πως η Ατλαντίδα άφησε κρύπτες θησαυρών μέσα και κάτω από τις Πυραμίδες και τη Σφίγγα; Το 1967 ένα κοινό πρόγραμμα Αιγύπτου - ΗΠΑ άρχισε να μελετά τις Πυραμίδες χρησιμοποιώντας κοσμική ακτινοβολία για να προσδιορίσει την ύπαρξη και τη θέση μυστικών κρυπτών. Οι έρευνες διακόπηκαν εξαιτίας του πολέμου Αιγύπτου - Ισραήλ. Η πρόκληση, όμως, για την επιστήμη παραμένει.