Τα μεγάλα μεταφυσικά προβλήματα - Gregoire, Francois (Τι πρέπει να ξέρω : η πυξίδα των σύγχρονων γνώσεων, 1964)
Το πρόβλημα της γνώσεως -- Η ύπαρξη του εξωτερικού κόσμου -- Τι είναι ύλη -- Το πρόβλημα της ζωής -- Η ψυχή και το σώμα -- Το πρόβλημα της ελευθερίας -- Το πρόβλημα του Θεού -- Οι μεταφυσικές της Ανατολής