Ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας - Κορδάτος, Γιάννης, 1891-1961 (Μπουκουμάνης, 1972)
Οι πρώτοι φιλόσοφοι της Ιωνίας και οι βασικές αρχές της διδσκαλίας τους -- Το κοσμολογικό πρόβλημα -- Η νέα σχολή του Πυθαγόρα -- Η διαλεκτική φιλοσοφία της σχολής της Εφέσου -- Η φιλοσοφική σχολή της Ελέας -- Κριτική πάνω στις απόψεις της ιωνικής κοσμολογίας -- Κριτική της ηρακλειτικής διαλεκτικής -- Η νέα φιλοσοφική σχολή του Ακράγαντα -- Εμπεδοκλής -- Ο Αναξαγόρας και η κοσμοθεωρία του -- Η νέα φιλοσοφική σχολή του Λεύκιππου και του Δημόκριτου -- Οι σοφιστές -- Η σωκρατική σχολή -- Μεγαρική σχολή, Ηλιακή σχολή, Ερετρική σχολή -- Η Κυρηναϊκή σχολή -- Η πλατωνική πολιτειολογία και φιλοσοφία -- Ο Αριστοτέλης και η Περιπατητική -- Η Στωική σχολή -- Η σχολή του Επίκουρου -- Ο σκεπτικισμός -- Η νέα ακαδημία -- Η Μέση και η Νεωτέρα Στοά -- Παρακλάδια της Περιπατητικής σχολής και του σκεπτικισμού -- Η ιουδαιο-ελληνική φιλοσοφία -- Ο Νεοπλατωνισμός -- Συριακή σχολή, Περγάμηνη σχολή, Αθηναϊκή σχολή, Αλεξανδρινή σχολή