[Ελισάβετ]
Η αριστουργηματική βιογραφία της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Α κόρης του Ερρίκου Η και της Άννας Μπολέυν, που το πεπρωμένο την οδήγησε από το φόβο και τις στερήσεις στο θρόνο της Αγγλίας. Το θρόνο αυτό λάμπρυνε όπως και την Αγγλία της εποχής της. Η βασιλεία της χαρακτηρίζεται από το θρίαμβο της Μεταρρύθμισης, την άνθηση του πνεύματος της Αβαγέννησης, την ισχυροποίηση του στόλου και τις εξορμήσεις που κατέστησαν την Αγγλία θαλασσοκράτειρα, αλλά και από μια πρωτόγνωρη καλλιτεχνική έκρηξη, μέγιστος εκφραστής της οποίας ήταν ο Φουίλιαμ Σαίξπηρ.