Αβαδδών ο Εξολοθρευτής - Sabato, Ernesto, 1911-2011 (Σύγχρονη κλασική βιβλιοθήκη, 1986)
[...] Σ' αυτό εδώ το μυθιστόρημα, φαινομενικά (και σε πρώτη ανάγνωση), ασύνδετα μεταξύ τους κεφάλαια βρίσκουν τη συνοχή τους και την αλληλουχία τους -όσο προχωρά η ανάγνωση- και με τη βαθμιαία σύνδεση γεγονότων και προσώπων (αυτό που λέμε "μυθιστόρημα"), αλλά και με τη βοήθεια του φιλοσοφικού στοχασμού που προσδιορίζει, επικαθορίζει, διαπερνά και εντέλει, υπερβαίνει τα καθαρά μυθιστορηματικά στοιχεία.