Οι στυλοβάτες της γης - Follett, Ken, 1949- (Bell, 2005)
Αγγλία, 1123. Σε μια εποχή πολιτικής αναταραχής, πείνας και αβεβαιότητας, ο ηγούμενος του Κίνγκσμπριτζ Φίλιπ αποφασίζει να θεμελιώσει ένα νέο καθεδρικό ναό, τον πιο επιβλητικό που είδε ποτέ ο κόσμος -σύμβολο αγάπης και ειρήνης στους αιώνες. Στη σκιά των πύργων του που αρχίζουν να υψώνονται σιγά σιγά προς τα ουράνια, η ανθρώπινη ζωή κυλά άλλοτε ταπεινή κι άλλοτε μεγαλειώδης. Ο πρωτομάστορας Τομ παλεύει να δώσει μορφή στο όνειρό του. Ο Τζακ, ο προικισμένος λαξευτής, και η Αλιένα, η όμορφη κόρη του κόμη Μπαρθόλομιου, αγωνίζονται να σώσουν τον έρωτά τους από τις δολοπλοκίες των εχθρών τους. Η Έλεν, η γυναίκα του δάσους, περιμένει τη στιγμή που θα εκδικηθεί το θάνατο του αγαπημένου της. Και οι δυο μνηστήρες του αγγλικού θρόνου παρασύρουν το λαό τους σ' έναν καταστροφικό, αδελφοκτόνο πόλεμο... Ένα έπος που αρχίζει με τον απαγχονισμό ενός αθώου και την κατάρα μιας μάγισσας και τελειώνει με τη δημόσια ταπείνωση ενός βασιλιά. Μια ολοζώντανη τοιχογραφία της Ευρώπης στην καρδιά του Μεσαίωνα. Κι ένας ύμνος στα έργα των ανθρώπων που μένουν παντοτινά, νικώντας το θάνατο... "Οι στυλοβάτες της γης" ανήκουν στα γοητευτικότερα και πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της εποχής μας. Πρόσφατα, σε έρευνα της γερμανικής τηλεόρασης, αναδείχτηκαν το δημοφιλέστερο βιβλίο διαχρονικά, μετά τον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών" και τη Βίβλο, ενώ βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων και των Βρετανών αναγνωστών, στην ψηφοφορία για τα εκατό καλύτερα βιβλία του BBC το 2003.