Τα τελευταία απογεύματα με την Τερέζα : μυθιστόρημα - Marse, Juan, 1933-2020 (Ξένη λογοτεχνία : Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, 2014)
Ο Μανόλο Ρέγιες, όμορφος αλήτης της Βαρκελώνης, περνάει τις μέρες του κλέβοντας μηχανάκια και αλλάζοντας κορίτσια. Ένα βράδυ γλιστράει στους κήπους μιας υπέροχης βίλας με μόνο σκοπό να κατακτήσει μια ωραία και πλούσια κοπέλα. Όμως στο παιχνίδι της αγάπης πιάνεται στα δίχτυα καμιά φορά ο ίδιος ο ψαράς... Τα "Τελευταία απογεύματα με την Τερέζα", μυθιστόρημα-σταθμός της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας και το έργο που καθιέρωσε διεθνώς τον συγγραφέα του, είναι η ιστορία ενός θυελλώδους έρωτα στη Βαρκελώνη της δεκαετίας του '60. Του έρωτα ενός νεαρού άντρα, με τσιγγάνικη καταγωγή και μεγαλωμένου στις φτωχογειτονιές, η μεγαλύτερη φιλοδοξία του οποίου είναι να αποκτήσει κοινωνικό γόητρο, και μιας όμορφης και ευγενικής νεαρής γυναίκας, της Τερέζας, γόνου οικογένειας της υψηλής καταλανικής κοινωνίας της πόλης. Τα πρόσωπα αυτού του μυθιστορήματος ανήκουν πλέον δικαιωματικά στην πινακοθήκη των λογοτεχνικών ηρώων που αντικατοπτρίζουν μια ολόκληρη εποχή και εκφράζουν την ανθρώπινη κατάσταση στην πιο μύχια αλήθεια της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)