Ιστορία του Ζιλ Μπλας ντε-Σαντιλιάν - Lesage, Alain-Rene, 1668-1747 (Orbis Literae : Editio Minor ;, 2014)
Αν ένα από τα κύρια γνωρίσματα της κλασικής λογοτεχνίας είναι η διαχρονικότητα, ο Ζιλ Μπλας αποτελεί αδιαμφισβήτητα το φωτεινότερο παράδειγμά της: μια απολαυστική σάτιρα για τα ήθη, τα έργα και τις ημέρες “κρατούντων” κι “υποταχτικών”, γραμμένη με ειρωνεία, χιούμορ και βαθιά γνώση των ανθρώπινων ορίων…