Στο δικαστήριο του πατέρα μου - Singer, Isaac Bashevis, 1904-1991 (Ξένη λογοτεχνία / Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2003)
"Το βιβλίο διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας και ενός ραββινικού δικαστηρίου (Μπετ Ντιν)· τα δύο αυτά ήταν τόσο συνδεδεμένα μεταξύ τους, που ήταν δύσκολο να πεις που τελείωνε το ένα και που άρχιζε το άλλο [...] "Το Μπετ Ντιν ήταν ταυτόχρονα δικαστήριο, συναγωγή, αναγνωστήριο, και, αν θέλετε, το γραφείο του ψυχαναλυτή όπου έρχονταν οι άνθρωποι με το πνεύμα τους μέσα στην ταραχή και την αγωνία και ημέρευαν". Ο Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ αναθυμάται τη ζεστασιά και τη σιγουριά του πατρικού σπιτιού του, τη γοητεία των υποθέσεων του δικαστηρίου, την κλειστή και πιστή στην παράδοση εβραϊκή κοινότητα της Πολωνίας, καθώς και τον απόηχο των μακρινών κοινωνικών συγκρούσεων και των νέων ιδεών στις παραμονές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.