Αντίο, Κωνσταντινούπολη : μυθιστόρημα - Kulin, Ayse (Ξένη λογοτεχνία : Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, 2014)
Η καταιγιστική ιστορία της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, ένα μυθιστόρημα μεγάλου βάθους και συναισθηματικής έντασης. Μια οικογένεια ζει τις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σ' ένα αρχοντικό της Κωνσταντινούπολης, η οποία τελεί ήδη υπό κατοχή. Μέσα από την ιστορία του υπουργού Οικονομικών της τελευταίας σουλτανικής κυβέρνησης, ενός διανοούμενου που νιώθει στριμωγμένος μεταξύ ενός κόσμου που γκρεμίζεται κι ενός καινούριου που με κάθε κόστος διεκδικεί το μέλλον, εικονογραφείται η δραματική πτώση μιας μεγάλης αυτοκρατορίας. Η Κουλίν γράφει ένα μυθιστόρημα-ποταμό, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την Ιστορία με τη μυθιστορηματική πλοκή, και σκιαγραφεί τελικά μία ιστορία της Κωνσταντινούπολης συναρπαστική, αληθινή και απρόσμενα οικεία στους Έλληνες αναγνώστες.