Ξένος μες στον γάμο : διηγήματα - Kusturica, Emir, 1954- (Utopia, 2016)
Στα έξι διηγήματα που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, ο μαγικός βαλκανικός ρεαλισμός του Εμίρ Κουστουρίτσα, αυτού του ξεχωριστού, ιδιόρρυθμου και με φανατικό κοινό σκηνοθέτη και συγγραφέα, ένα ύφος γραφής που μας είναι κιόλας οικείο από τις ταινίες του, απογειώνεται, δοκιμάζεται και εντέλει θριαμβεύει απέναντι στη μιζέρια, τον πόλεμο, τη δυστυχία και την αδυναμία επικοινωνίας των ανθρώπων. Αδυναμία που γίνεται ακόμη πιο φανερή στο πλαίσιο της οικογένειας, αυτού του "αναγκαίου κακού".