Οι τοξότες της πίστης : ιστορικό μυθιστόρημα - Cornwell, Bernard, 1944- (Ψυχογιός, 2004)
Γαλλία, 1346. Ο νεαρός Τόμας, τοξότης του αγγλικού στρατού, καταφέρνει να βγει ζωντανός από την αιματηρή μάχη του Κρεσί. Ο βασιλιάς τού αναθέτει την αποστολή να ερευνήσει την κληρονομιά του πατέρα του, που συνδέεται μυστηριωδώς με το Άγιο Δισκοπότηρο. Το πιο πολύτιμο αντικείμενο της χριστιανοσύνης αποτελεί το μήλον της έριδος, αφού έχει τη δύναμη να προσφέρει την απόλυτη νίκη στον εκάστοτε κάτοχό του. Στο δρόμο του, ο Τόμας βρίσκεται μπλεγμένος στη μάχη ανάμεσα στους Σκοτσέζους εισβολείς και τους εναπομείναντες Άγγλους που υπερασπίζονται τα σπίτια τους. Μέσα στον όλεθρο της σύγκρουσης θα αποκτήσει έναν καινούργιο σύντροφο στην αναζήτησή του. Καθώς ο Τόμας προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το οικογενειακό μυστικό, ο ορκισμένος εχθρός του, ο κόμης Βεξίλ, είναι αποφασισμένος να τον σταματήσει μια για πάντα.