Για την Ελλάδα - Πατουλίδου, Βούλα, 1965- (Ο αθλητισμός στη ζωή μας, 2020)
"Για την Ελλάδα" και για τα παιδιά που τόσο αγαπά, η Βούλα Πατουλίδου έγραψε ένα υπέροχο παραμύθι. Ένα παραμύθι μέσα από το οποίο η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει τη φλόγα της παιδικής ψυχής και φαντασίας. Με πρωτοτυπία, σπιρτάδα και τρυφερότητα, το "Για την Ελλάδα" μεταδίδει το αληθινό πνεύμα, τις αξίες και τα πανανθρώπινα μηνύματα των Ολυμπιακών Αγώνων στους μικρούς αναγνώστες. Ποιος άλλωστε, θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα από τη σπουδαία Ελληνίδα Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου; Μέσα από μία αφήγηση που "τρέχει" σαν παιδί σε αλάνα, οι πιο αγαπημένοι πρωταγωνιστές - μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων ζωντανεύουν αξίες όπως η ειρήνη, η φιλία, η ευγενής άμιλλα και ο αλληλοσεβασμός. "Για την Ελλάδα" και για τα παιδιά που διαβάζουν και γίνονται ενήλικες που σκέπτονται. Που μαθαίνουν, μέσα από τον αθλητισμό, να ξεπερνούν τα εμπόδια με δύναμη και πίστη σε έναν υψηλό στόχο. "Προτού ξεκινήσουν τα αγωνίσματα, τα ζώα-αθλητές έδωσαν υπόσχεση το ένα στο άλλο και στον εαυτό τους: Θα σεβαστούν και θα τιμήσουν τους συναθλητές τους είτε νικήσουν είτε χάσουν". "Για την Ελλάδα". Ένα ξεχωριστό παραμύθι από μία μοναδική Ελληνίδα. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο! (Απόστολος Τζιτζικώστας - Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)