Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα : τα παιδικά και τα ηρωικά της χρόνια - Μακρή, Αναστασία Δ. (Μεγάλες ώρες της ιστορίας μας, 2020)
Τα κατορθώματα της Μπουμπουλίνας, της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηρωίδας την περίοδο της Επανάστασης του 1821, είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του έθνους και της πατρίδας μας. Το μεγαλύτερο όνειρο του κοριτσιού που γεννήθηκε στο βρόμικο πάτωμα της φυλακής, όπου είχαν φυλακίσει οι Οθωμανοί τον πατέρα της, ήταν η απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό. Για τον σκοπό αυτό διέθεσε όλη την περιουσία της, αγωνιζόμενη με ξεχωριστό και πρωτόφαντο σθένος για γυναίκα, με τα καράβια της, στο πλευρό μεγάλων ηρώων. Η φήμη της Μπουμπουλίνας ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο κι έγινε σύμβολο γενναιότητας και θάρρους.