Η Συμβολή της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (Έκδοση Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, 2009)
Η ενεργός παρουσία της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει καταγραφεί σε σειρά τόμων, από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού με βάση το πλούσιο αρχειακό της υλικό. Η παρούσα μονογραφία αποσκοπεί να αναδείξει την πραγματική διάσταση της συμβολής της Ελλάδας στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Σύμμαχοι κατά των δυνάμεων του Άξονα. Η ιστορική έρευνα καταδεικνύει ότι η συμβολή αυτή ήταν σημαντική και αναγνωρίστηκε από πρωταγωνιστικές φυσιογνωμίες και των δύο αντιπάλων. Στη δίκη της Νυρεμβέργης, Γερμανοί στρατηγοί ομολόγησαν ότι η αντίσταση της Ελλάδας ανέτρεψε τα πολεμικά τους σχέδια. Τα στοιχεία αφού μελετήθηκαν διεξοδικά και ταξινομήθηκαν κατά ενότητες, καταχωρήθηκαν (άλλα αυτούσια στο κείμενο και άλλα ως παραρτήματα) για να μπορεί ο αναγνώστης να αποκομίζει με εύληπτο τρόπο την πραγματική διάσταση της συμβολής της πατρίδας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το έργο συμπληρώνεται και εμπλουτίζεται με σχεδιαγράμματα, χάρτες, φωτογραφίες κ.ά.