Το μυστικό της γέφυρας - Wilder, Thornton, 1897-1975 (Public βιβλιοθήκη : Public clasics, 2019)
Το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 12 Ιουλίου του 1714 η ωραιό-τερη γέφυρα του Περού έσπασε και σκότωσε πέντε ταξιδιώτες. Ο μοναχός Αδελφός Τζούνιπερ γίνεται μάρτυρας της τραγωδίας και αποφασίζει να αποδείξει ότι η Θεία Βούληση και όχι η τύχη προκάλεσε τον θάνατο των πέντε ανθρώπων. Ο συγγραφέας Θόρντον Ουάιλντερ με αυτό το αριστούργημα της αμερικάνικης λογοτεχνίας που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο επικεντρώνεται στη διαχρονική διερεύνηση για τη φύση της αγάπης και το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.