Τελευταίο τραγούδι για τον Ρέμπους - Rankin, Ian, 1960- (Μεταίχμιο Pocket, 2017)
Τέλη φθινοπώρου στο Εδιμβούργο και τέλη φθινοπώρου για τη σταδιοδρομία του επιθεωρητή Τζον Ρέμπους. Ενώ πασχίζει να τακτοποιήσει ορισμένες εκκρεμότητες πριν αποσυρθεί, προκύπτει μια νέα υπόθεση δολοφονίας. Ένας αντικαθεστωτικός ρώσος ποιητής βρέθηκε νεκρός ύστερα από μια, κατά τα φαινόμενα, αποτυχημένη απόπειρα ληστείας στο δρόμο. Όμως όσο πιο βαθιά σκάβουν ο Ρέμπους κι η συνάδελφός του η αρχιφύλακας Σίβον Κλαρκ, τόσο τείνουν να πειστούν ότι δεν έχουν να κάνουν με μια τυχαία επίθεση -ιδίως τη στιγμή που επακολουθεί και δεύτερη ειδεχθής δολοφονία. Στο μεταξύ, μια άγρια και προμελετημένη επίθεση κατά του τοπικού γκάνγκστερ και ορκισμένου εχθρού του Ρέμπους στρέφει τις υποψίες πάνω του. Μήπως ο επιθεωρητής υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους; Θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη μακρόχρονη και άδοξη σταδιοδρομία του που λήγει σε λίγες μόνο μέρες; Η "τελευταία" περιπέτεια του διάσημου επιθεωρητή.