Μνήμη νεκρών - Rankin, Ian, 1960- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2017)
Οι ηγέτες της G8, της ομάδας των οχτώ ισχυρότερων κρατών του κόσμου, συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας και η αστυνομία έχει φτάσει τα όριά της με τις καθημερινές πορείες, τις διαδηλώσεις και τις συμπλοκές στους δρόμους. ΠαρΆ όλα αυτά, ένας αξιωματικός της ασφάλειας θεωρείται περιττός. Ο επιθεωρητής Τζον Ρέμπους παραμερίστηκε από φόβο μην φέρει σε δύσκολη θέση τους ανωτέρους του σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Ωστόσο, όλα αυτά αλλάζουν όταν η βουτιά ενός νεαρού πολιτικού από τα τείχη του Κάστρου του Εδιμβούργου ξαναφέρνει τον Ρέμπους στο επίκεντρο. Η αυτοκτονία πρέπει να αποδειχτεί, και μάλιστα γρήγορα, προκειμένου να μην κλέψει την παράσταση ο θάνατός του.