Σκοτεινή ύλη : θρίλερ - Crouch, Blake, 1978- (Διόπτρα, 2017)
"Είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή σου;" Αυτές είναι οι τελευταίες λέξεις που ακούει ο Τζέισον Ντέσεν πριν ο μασκοφόρος απαγωγέας του τον αφήσει αναίσθητο. Πριν ξυπνήσει και ανακαλύψει πως είναι δεμένος σε ένα φορείο και περιτριγυρίζεται από άγνωστους ανθρώπους με στολές βιολογικής προστασίας. Πριν ένας άνθρωπος, που ο Τζέισον δεν είχε ποτέ ξανά συναντήσει, του πει χαμογελώντας: "Καλώς ήρθες πίσω, φίλε μου". Στον κόσμο όπου ξυπνά, η ζωή του Τζέισον δεν είναι αυτή που γνωρίζει. Η γυναίκα του δεν είναι η γυναίκα του. Ο γιος του δεν γεννήθηκε ποτέ. Κι εκείνος δεν είναι πια ένας συνηθισμένος καθηγητής Φυσικής, αλλά μια βραβευμένη ιδιοφυΐα με αξιόλογα επιτεύγματα. Επιτεύγματα του ακατόρθωτου. Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός κόσμος, αυτός που θυμάται ή αυτός που ζει τώρα; Πώς μπορεί να γυρίσει πίσω στους ανθρώπους που αγαπάει; Η απάντηση βρίσκεται σε μια διαδρομή πιο εξωφρενική και τρομακτική απ’ οτιδήποτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Μια διαδρομή που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει το βαθύτερο έρεβος του εαυτού του σαν να έπρεπε να πολεμήσει έναν τρομερό, φαινομενικά ανίκητο εχθρό.