Η Αλίκη στη χώρα των ψεμάτων : μυθιστόρημα - Δαφνίδη, Ελένη, 1978- (Ψυχογιός, 2013)
Με τα λεφτά μπορείς να βρεθείς παντού. Στη Χαβάη, στο Κανκούν, στις Μπαχάμες ή, στη δική μου περίπτωση, στον πάτο ενός σιντριβανιού. Το αναπάντεχο αυτό ταξίδι μού προσέφεραν ως δώρο γενεθλίων ο βασιλιάς των απατεώνων κι αξιολάτρευτος πατριός μου, Κωνσταντίνος, και η ακόμα πιο αξιολάτρευτη κόρη του, η πριγκίπισσα της σιλικόνης Ισαβέλλα. Και παρ’ ότι φαινομενικά οργάνωσαν το τέλειο έγκλημα, ώστε να με βγάλουν απ’ τη μέση και να περάσει στα χέρια τους η τεράστια περιουσία μου, για κακή τους τύχη κατάφερα να κρατηθώ στη ζωή. Ή σχεδόν στη ζωή… Καλωσορίσατε στον κόσμο μου! Είμαι η Μυρτώ, είμαι σε κώμα και σκοπεύω να μείνω στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που θα επιχειρήσει να ξεσκεπάσει την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εις βάρος του, όντας φυτό. Μην το γελάτε. Υπάρχει τρόπος…