Οι εραστές της γης : μυθιστόρημα - Λεονάρδος, Γιώργος Α., 1937- (Ελληνική πεζογρφία / Ωκεανός, 2019)
Ο Οδυσσέας, η Ελισάβετ, η Σόνια, η Ουρανία κι εγώ ζήσαμε μια ιστορία απλή, που στην πορεία φουρτούνιασε... Την ηρεμία διαδέχθηκαν μυστηριώδη περιστατικά, που συχνά ξέφευγαν από την ανθρώπινη αντίληψη... Ένα οδοιπορικό με πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα, τον άνθρωπο με τα ιδιαίτερα χαρίσματα και τις τρομερές ικανότητες, που του δόθηκαν πλουσιοπάροχα, ο οποίος, όμως, έχοντας επίγνωση των δυνατοτήτων του, ήξερε ότι, όσο και αν προσπαθούσε, δεν θα μπορούσε ποτέ να υπερβεί τη γήινη, τη φθαρτή φύση του... Μια περιπέτεια με "αθώους" και "ενόχου", με "εγκλήματα" και "τιμωρίες"· είναι επίσης μια ιστορία με πολύ έρωτα, με πολύ πόνο, με πολλή νοσταλγία... Ένα από τα πιο μεστά κι επιχημένα σύγχρονα μυθιστορήματα του Γιώργου Λεονάρδου.