Όργουελ : απόφοιτος του Ίτον, αστυνομικός, προλετάριος, δανδής, πολιτοφύλακας, δημοσιογράφος, επαναστάτης, μυθιστοριογράφος, εκκεντρικός, σοσιαλιστής, πατριώτης, κηπουρός, ερημίτης, προφητικός - Christin, Pierre 1938- (Μίνωας, 2020)
Ο Όργουελ πέρασε στην αιωνιότητα χάρη στο «1984» και στην προφητική επινόηση του Μεγάλου Αδελφού. Προανήγγειλε, εβδομήντα χρόνια πριν, τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του διαδικτύου αλλά και την πρόσβαση τρίτων σε προσωπικά δεδομένα. Και η ζωή του ήταν εξίσου συναρπαστική με τα βιβλία του. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που βρισκόταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Φοιτητής στο Ίτον, αστυνομικός στη Βιρμανία, μαχητής στον ισπανικό εμφύλιο στο πλευρό των αντιφρανκιστών και, ταυτόχρονα, εχθρός του σταλινισμού, δημοσιογράφος με έρευνες που προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο. Ο Πιερ Κριστέν διεισδύει απολαυστικά στον κόσμο αυτού του ασυνήθιστου, εκπληκτικού βίου ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ού αιώνα.